Aanvang: 20:15 uur

Kaarten: €15,00

Bestel tickets

Details:

Jeff is flamenco-gitarist. Door ziekte van Conchita Boon is het niet mogelijk dat ze kan optreden. Daarom is het programma aangepast. Jeff treedt nu samen met Accordeonist Rik Cornelissen op.

Voor dit unieke concert in de Zuidervermaning Westzaan komen twee bijzondere musici samen: flamencogitarist Jeff Heijne en accordeonist Rik Cornelissen. Beiden hebben een onstilbare nieuwsgierigheid naar het ontdekken en samenbrengen van verschillende muziekgenres, in de zoektocht naar hun eigen geluid. Door middel van zelfgeschreven composities en arrangementen wordt u meegenomen op een reis door flamenco, latin, tango, jazz en klassieke muzieklandschappen. Een van de prachtige eigenschappen van zowel de gitaar als de accordeon, is de leidende en ondersteunende rollen die ze op zich kunnen nemen.
Het resultaat is een afwisselend programma vol ritmische, verstillende, intieme, melancholische, krachtige, maar ook kwetsbare muziek. Een uitwisseling tussen twee topmusici met totaal verschillende achtergronden!

Jeff: ‘Tijdens mijn jeugd was de gitaar mijn middel om aan de werkelijkheid te ontsnappen, maar gelukkig werd het ook mijn troost en redding. Uiteindelijk trok de kunst van het componeren me aan, waardoor ik mijn levenservaringen en gevoelens in muziek kon omzetten. Tijdens het schrijven besteedde ik veel tijd aan het nadenken over wat ik leuk vind aan muziek en vooral waarom ik zo graag naar verschillende muziekgenres luister, niet alleen flamenco. Ik ontdekte dat deze genres veel gemeen hebben met flamenco. Flamenco kan agressief zijn, maar ook gevoelig en intiem, lyrisch en toch ritmisch en percussief, spontaan en toch doelgericht. Op dat moment realiseerde ik me dat de agressiviteit iets weg heeft van hardrock en dat de meer intieme kant van flamenco lijkt op klassieke muziek. Vanaf dat moment liet ik me meer beïnvloeden door andere muziekgenres die ik waardeerde en zette ik de eerste stappen in het creëren van mijn eigen taal, vrij van culturele toe-eigening.’

Rik: Rik Cornelissen (1984) is een innovatieve en veelzijdige Nederlandse accordeonist en actief als componist, arrangeur, bandleider, docent, curator en festivalorganisator en onderzoeker. Met een brede opleiding in en kennis van jazz, latin, tango en klassieke muziek is Rik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe geluiden en nieuwe ideeën. Zijn debuutalbum Traveller (2014) kreeg lovende kritieken en was voornamelijk een persoonlijke zoektocht naar de mogelijkheden en geluiden van het accordeon in jazz en latinjazz; met een focus op de rijke pianotraditie wist Rik met een geheel nieuwe kijk het instrument te benaderen, muzikale kaders te doorbreken en klassieke technieken met improvisatie en groove te vermengen. In 2018 bracht Rik het album ‘Dreamscape’ uit met de nieuwe groep Trifid. Het album Sounds of Interstellar Space is in 2021 uitgebracht met daarop de gelijknamige 30-minuten durende compositie gebaseerd op sonificaties van ruimteobjecten, is net uitgebracht.

 

Dit evenement is onderdeel van ons project Grenze(n)loos Westzaan