Aanvang: 20:15

Kaarten: €15,00

reserveer tickets via e-mail: info@arthurandfriends.nl
of via telefoon: 06-26643556

Inmiddels is het ensemble Arthur and Friends een oude bekende in de Zuidervermaning.
Ook dit jaar treden ze weer op.

De folkband Arthur and Friends is een 5-koppige band die opzwepende Ierse en Schotse jigs en reels combineert met up-tempo songs en intieme ballades. De pareltjes uit de Keltische muziek zijn dan ook de hoofdmoot van hun optredens. In dit kerstconcert bij kaarslicht komen bovendien een aantal Keltische en Engelse carols en winterliederen voorbij.

Het virtuoze vioolspel, de stampende ritmes van de bodhrán, de meerstemmige en soms intieme zang, dit alles staat garant voor een boeiende en sfeervolle avond. De bijzondere instrumenten geven een geheel eigen kleur aan de muziek, zoals de bourdonale klanken van draailier en doedelzak en de mystieke sound van de nyckelharpa. Tel daar de Ierse uilleann pipes en low whistle bij op en je hebt een hele bijzondere mix.

Het motto van de band is “Celtic music and more…”. Is er dan meer? Ja! Naast Keltische muziek laat de band ook Scandinavische, Franse en andere folkmuziekstijlen horen, wat tot een verrassend en veelzijdig repertoire leidt. Arthur and Friends heeft hierdoor een eigen sound met traditionele én moderne invloeden.

Arthur and Friends zijn:

  • Marco: uilleann pipes, cittern, zang
  • Jochem: viool, duimpiano
  • Gitta: draailier, nyckelharpa, gitaar, zang
  • Nico: gitaar, whistles, zang
  • Arthur: bodhrán, cajón

Zoals altijd staan koffie en thee klaar. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en een drankje te gebruiken..
Dit concert is een kaarslichtconcert.

 

Dit evenement is onderdeel van ons project Grenze(n)loos Westzaan