21 april 2024 – Derde Zondag – Expositie Zaans Grafisch Collectief -Muziek Pas de Nom

Aanvang: 12:00
Kaarten: Toegang is gratis, maar vrijwillge bijdrage wordt op prijs gesteld. Zie link hieronder.
Bestel Tickets .

Zoals elke derde zondag van de maand is de Zuidervermaning open voor bezoek.

Vandaag wordt de expositie van het Zaans Grafisch Collectief geopend. De werken blijven nog enige tijd hangen.en zijn dus tijdens de verschillende evenementen te bewonderen. De middag wordt muzikaal ondersteund door ensemble Pas de Nom.

 

Het Zaans Grafisch Collectief is een groep enthousiaste beoefenaren van grafische (kunst) technieken. Zij werken wekelijks samen in de voormalige Verkade fabriek, het gebouw van Fluxus, te Zaandam.
Bij het Zaans Grafisch Collectief experimenteren we met druktechnieken als etsen en linosnede, blinddruk, monoprints, non-toxic- etsen, materiaaldruk etc.

Het Barokensemble ‘Pas de Nom’ bestaat uit:

 • Irene Brugman: dwarsfluit
  Irene heeft haar eigen lespraktijk aan huis in ‘Studio de Vrolijke Noot’. Ze geeft hier dwarsfluitlessen en intuïtief muziek maken individueel en in kleine groepjes.
  Tevens maakt ze deel uit van blazersensemble Septentriones en geeft ze Klankconcerten met dwarsfluit, Indianenfluiten, Klankschalen en Lier.
  Regelmatig werkt ze op projectbasis samen met andere musici.
 • Nellie Borst: cello
  Nellie speelt cello in diverse ensembles o.a. in strijkkwartet ‘der Kaffeebaum’. Tevens maakt ze deel uit van een Klarinettrio. Samen met haar zus Afke speelt ze repertoire voor cello en piano. Ze is nu bezig met Drei Stücke van Zemlinsky en die Winterreise van Schubert.
 • Joost Doodeman: klavecimbel.
  Joost al jarenlang inspirerend en bevlogen dirigent van diverse koren , waaronder het Gemengd Koor en het Herenkoor van de St. Pancratius kerk in Castricum, diverse projectkoren, Zeemanskoor in Medemblik en van meerdere muziekensembles; waaronder het ensemble van Nivon Zaanstreek. Als muziektherapeut was hij lang verbonden aan Heliomare, Wijk aan Zee.

Koffie en thee staan klaar.

Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233
Westzaan