Aanvang: 17:00
Toegang: €15.00
Tickets bestellen Bestellen is niet meer mogelijk.

DOOR OMSTANDIGHEDEN IS DIT CONCERT GEANNULEERD. HET ZAL NAAR EEN LATER MOMENT WORDEN VERPLAATST.

De Zuidervermaning heeft een prachtige akoestiek voor muziek. Veel musici maken daarvan dan ook dankbaar gebruik en komen in Westzaan hun muziek opnemen. Ook Teun&Teun, het beroemde blokfluit/klavecimbelduo maakten daar hun nieuwe cd Unico.

Ze presenteren nu dit CD-programma in een concert, met toelichting op de muziek. Unico kwam uit in juni 2023 onder het label Challenge Classics. Op het programma staan stukken van Nederlandse meesters uit de 18e eeuw voor blokfluit en klavecimbel. Denk daarbij onder andere aan de componisten Unico Wilhelm van Wassenaer en Willem de Fesch. Deze oude meesters zijn in de loop der tijd ondergesneeuwd door hun Italiaanse collega’s als Vivaldi en Locatelli, die eveneens hun muziek lieten uitgeven in Amsterdam. Ten onrechte! De frisheid, virtuositeit en indringende klanken spatten af van deze Nederlandse muziek!

Teun Braken (klavecimbel) en Teun Wisse (blokfluit) leerden elkaar kennen aan het Utrechts Conservatorium in 2012. Sindsdien spelen ze samen en concerteerden ze op festivals en in concertseries door heel Europa. Inmiddels wonen ze allebei in de regio Basel, Zwitserland, waar vanuit zij hun pedagogische en artistieke activiteiten ontplooien.

Klik op de foto om een fragment van hun CD te horen.

De musici

  • Teun Wisse werkt aan het MKZ (Musikschule Konservatorium Zürich), waar hij doceert en leidinggeeft aan een team van meer dan tien internationale docenten.
  • Teun Braken werkt aan de Musikhochschule Freiburg im Breisgau, waar hij, verbonden aan het Instituut voor historische uitvoeringspraktijk,
    docent is voor klavecimbel en basso continuo. Beide musici zijn te zien en horen op internationale podia.

Zoals altijd staan koffie en thee klaar. Dit is een concert bij kaarslicht.