15 jun 2024 – Lorena & The Tide – UNPLUGGED

Aanvang: 20:15
Kaarten: € 2,50
Bestellen Tickets

Over het evenement:

Op zaterdag 15 juni keert de Zaanse indierockband Lorena + The Tide terug naar de Zuidervermaning. Ze speelden hier eerder in september vorig jaar en waren toen zo onder de indruk van de akoestiek, dat ze besloten een live EP op te nemen in de kerk. Lorena + The Tide: Unplugged verschijnt binnenkort online en de band komt deze EP presenteren in de Zuidervermaning op 15 juni. Vier gloednieuwe nummers, maar ook liedjes uit het huidige repertoire, zullen deze avond akoestisch ter gehore worden gebracht.

Over de band:

Lorena + The Tide is een indie pop/rock band uit Noord-Holland. De vierkoppige band maakt radiovriendelijke muziek met een alternatief randje en wordt beïnvloed door artiesten als Twenty Øne Pilots, Red Hot Chili Peppers en Taylor Swift.

In maart 2022 bracht de band haar debuutalbum “Open Sea” uit onder eigen beheer. Het album bevat 8 nummers over vriendschap, verder gaan, en hoe het leven een open zee van mogelijkheden kan zijn, waarin het soms lastig is niet te verdrinken, maar je kunt leren surfen op de golven. Er werd onder meer aandacht besteed aan het album in het Noord-Hollands Dagblad en 3voor12 Noord-Holland, die “Open Sea” in hun recensie ‘dynamisch’ noemde, ‘maar ook met rustige kenmerken, wat gelijk de veelzijdigheid van de band laat zien en horen.’

Om het album te promoten, speelde Lorena + The Tide onder andere in Paradiso (Amsterdam), De Flux (Zaandam) en P3 (Purmerend). Ook organiseerde de band in de zomer zelf een semi-akoestische tour door het Verenigd Koninkrijk, waarbij ze bekende venues als The Cavern (Liverpool), The Half Moon (Londen) en Toft House (Middlesbrough) aandeed.

In mei 2023 bracht de band de Surfer Mixtape uit, een zomerse dubbel-single die je meeneemt naar Malibu in de tijd van cassettebandjes en geruite overhemden. De nummers “Surfer” en “Surfer II” zijn twee delen van een coming-of-age verhaal en werden verfilmd in “Surfer: The Short Film” die sinds juni 2023 online staat.
Eind mei begon de band aan The Surfer Tour, die langs poppodia in Noord-Holland en Flevoland trok.

In augustus rondde Lorena + The Tide de tour af met verschillende optredens in het Verenigd Koninkrijk. Ook speelde zij aftershows voor Hozier (AFAS Live, Amsterdam) en Wild Rivers (TivoliVredenburg, Utrecht).

In 2024 zal de band terug de studio in gaan om te werken aan haar volgende album, dat eind van het jaar uit zal komen.

 

Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233
Westzaan