Aanvang: 20:15
Kaarten: €12,50 inclusief pauzedrankje
Bestellen Tickets

Orkest ZFC Zaandijk speelt het programa ‘Flashback’.
Na het succesvolle optreden op de fanfare kampioenschappen en het indrukwekkende bezoek aan het mysterieuze Avalon op 26 november vorig jaar zetten we nu in op het spelen van prachtige en afwisselende werken. Ook wisselen dirigenten elkaar af; onze vaste dirigent en Westzaner Arnold van ’t Ent draagt het stokje tweemaal over aan leden die een dirigentstudie doen, nl. Andries Martens en Arthur Demonceau.

Het concert staat in het teken van herinneringen. Het Orkest speelt mooie stukken zoals ‘Flashback’, ‘Saxpack’, ‘Let it Go’ en het indrukwekkende ‘Riften Wed’ met veel ruimte voor solisten.

Er valt dan ook veel te genieten!

Orkest

Het orkest van ZFC is een fanfareorkest bestaande uit ongeveer 35 leden en staat onder leiding van Arnold van ’t Ent. Op dit moment komt het orkest uit in de 2e divisie. Op 14 april 2018 is ZFC 3e geworden op het ONFK (Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen). Het orkest ontwikkelt zich continu en dat heeft geresulteerd in een 2e plaats op het ONFK in 2023.

Het orkest verzorgt verschillende concerten per jaar. Dit zijn avondvullende concerten zoals het voorjaarsconcert, het kerstconcert en het HaFaBra concert, maar ook verschillende ‘kleinere’ concerten zoals de buitenconcerten die voornamelijk in de zomerperiode worden gehouden. Het orkest bestaat voor een groot gedeelte uit muzikanten die uit de eigen muziekopleiding afkomstig zijn. De gemiddelde leeftijd van de muzikanten is vrij jong (gem. 35 jaar). De sfeer in het orkest is zeer goed te noemen, wat is terug te zien na afloop van de repetitie. Er is altijd ruimte voor een gezellig drankje aan de bar.

Dirigent Grootorkest

Arnold van ‘t Ent is als bevlogen musicus en dirigent al jaren zeer actief als dirigent en docent voor diverse orkesten en muziekscholen en combineert zijn liefde voor muziek met zijn werk bij de Koninklijke Verkade B.V. Naast ZFC is Arnold een veelgevraagd invaller als dirigent en jurylid bij solisten- en ensemblewedstrijden. Speerpunt voor Arnold is het opzetten van beleid binnen een vereniging. In samenwerking met het bestuur wordt beleid gemaakt met als kernpunten de opleiding en de doorstroom van aankomende leden met als doel: groei. Zowel wat betreft de muzikale kwaliteit als het ledenaantal.

Muziekles en Workshops

ZFCZaandijk is een plek voor muziekles, workshops en samenspel. Een groot voordeel is dat de lessen bij jou in de buurt zijn, (Zaandijk/Rooswijk), dat er persoonlijke aandacht is en dat je les krijgt van professionele docenten.

Workshops

Ons aanbod voor peuters, kleuters en jonge kinderen bestaat uit workshops die de (muzikale) ontwikkeling van kinderen stimuleren. Op een speelse manier laten we kinderen kennismaken met muziek. Kinderen leren over gevoel, ritme, hoog en laag, hard en zacht, samenspelen en hebben intussen veel plezier.

Muziekles

Muziekles op een instrument begint vanaf 5 jaar (slagwerk) en 7 jaar (saxofoon, bugel, trompet). Ouders worden direct betrokken (peuters en kleuters) of krijgen een mooie eindpresentatie. Grotere kinderen en volwassenen kunnen ook terecht op de grote instrumenten (pauken, trombone, bariton, tenorsaxofoon, bastuba en hoorn).

Ook is nog steeds de expositie van vogelfoto’s die door de Vogelwacht Zaanstreek beschikbaar zijn gesteld te bekijken. De expostie is een onderdeel van ons project Westzaan ziet ze vliegen!!